Pacientii unui spital, nelasati sa se inchine la sfintele moaste

In urma cu doua zile, moaștele Sfintei Varvara au ajuns in Atena (Grecia). Este pentru prima dată, după 1000 ani, cand moaștele acestei sfinte a Bisericii Ortodoxe se afla în Grecia. Moastele raman in Grecia timp de 14 zile, iar Arhiepiscopul Atenei și al intregii Grecii le-a vazut ca pe o binecuvântare pentru pacienții spitalului “Sfantul Sava”. Acesta a decis ca moastele sa fie duse la spitalul de boli grave, astfel încât să fie la indemana celor bolnavi.

Pe 11 mai, într-o emisiune televizata, purtătorul de cuvânt parlamentar al partidului de guvernământ SYRIZA, Nikolaos Filis, a declarat că “aceasta este o practică a Evului Mediu și una comerciala”. El a mai spus că, dacă acest lucru va avea loc, nu ar insemna nimic altceva decat un mesaj greșit pentru societate și pentru pacienții care vor crede ca stiinta medicala nu este necesară. El a subliniat că oamenii nu ar trebui să se supună logicii conform careia moaștele pot vindeca oamenii bolnavi. Moaștele pot merge la biserica, dar nu la spital.

Reacția directorului Serviciului de Presă al Arhiepiscopului, Haris Konidaris, a fost foarte puternica. El a declarat că Filis este de fapt cel care face reclama, anticlericalismului de stânga, și nu Biserica, el încercand să limiteze libertatea de religie, care este protejata de Constituția țării. Konidaris a menționat că ar fi mai bine pentru Filis să meargă la spital și sa-i intrebe pe pacienți dacă vor să venereze sfintele moaște ale Sfintei Varvara. El a adăugat că ar fi bine sa ia aminte la Primul-Ministru al țării, care respectă sentimentul religios al poporului grec.

Alti parlamentari, din diferite partide politice, care au fost, de asemenea, invitați la emisiune, au declarat că este foarte important să fie respectat sentimentul religios al grecilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.