Mormantul din Amphipolis, o politica de distragere a atentiei

“Excavarea mormantului Amphipolis a fost un joc prost organizat, de distragere a atenției grecilor, de la măsurile dure de austeritate, pe care l-a pus in aplicare guvernul anterior”, a afirmat secretarul general al Institutului de Arheologie din Atena, Vasilios Petratos.

Petratos, care este un academician, a declarat că excavarea Amphipolis și misterul din spatele “ocupantului” mormântului, care a castigat primele pagini ale ziarelor, intre stirile interne și cele internaționale, nu a fost nimic mai mult decât o poveste construita pentru a devia atentia grecilor de la problemele lor economice și de la măsurile luate de guvern.

Mai mult decat atat, a spus acesta, arheologii și alte persoane implicate în săpături, demonstrand ignoranță, au cauzat pierderea de date importante pentru arheologie.

“Povestea Amphipolis nu este nici un eveniment mare, nici un eveniment mic”, ci este o “istorie construita intr-un mod stangaci, pentru a distrage atenția grecilor de la măsurile economice nedorite”, a spus Petratos.

“Monumentul in sine nu a oferit nimic nou, iar datele istorice și arheologice valoroase s-au pierdut din cauza greșelilor făcute de persoane care ignoră metoda științifică”, a adăugat el.

Secretarul general al Institutului de Arheologie din Atena a criticat, de asemenea, noua organigrama a Ministerului Culturii pentru problemele arheologice din Grecia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.