Slujba si procesiune pe teritoriul lagarului de concentrare Dachau

In ziua de 3 mai, care a marcat cei 70 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare din Dachau, mai multe festivități au avut loc chiar pe teritoriul fostului lagăr de concentrare. Evenimentele comemorative sunt organizate, în mod tradițional, în prima duminică după data de 29 aprilie.

La festivitățile de mari dimensiuni, au participat reprezentanți ai organizațiilor religioase din München, precum și personalități publice și politice, cum ar fi cancelarul german Angela Merkel și ministrul-președinte al Bavariei, Horst Seehofer.

În acest an, festivitățile au coincis cu cele ocazionate de implinirea a 20 de ani de la sfințirea bisericii ortodoxe rusesti a Sfintei Învieri, amplasata pe teritoriul fostului lagăr de concentrare. Această biserică, construită pentru comemorarea tuturor compatrioților care au suferit și au murit în lagărul de concentrare, a fost primul lacas ortodox al Parohiei Învierii, din Dachau și Munchen.

Dupa cum ne informeaza surse din Episcopia de Berlin și Germania, o Sfânta Liturghie a fost celebrată acolo, in ziua de 3 mai, printre cei care s-au rugat aflandu-se clerici și laici din parohiile ortodoxe din München, Nürnberg, Ulm și Kempten, dar și supraviețuitori ai lagarului Dachau.

După slujba, clericii au condus o procesiune cu Sfanta Cruce.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.