Se apropie Summit-ul Halki II, gazduit de Patriarhul Ecumenic

Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu va găzdui un al doilea Summit Halki, pe tema “Teologie, Ecologie și Cuvânt”, cosponsorizat de Universitatea Southern New Hampshire. Summitul are loc in perioada 8-10 iunie 2015, pe Insula Halki.

Continuator al moștenirii Patriarhiei Ecumenice de peste 25 de ani, Summit-ul din Halki urmează unei serii de inițiative ecologice de pionierat, incluzand 8 simpozioane internaționale (1995-2009) și 5 seminarii de vara (1994-1998).

Summit-ul Halki I, “O conversație asupra mediului, eticii și inovarii”, a avut loc în iunie 2012 și a scos in evidenta vorbitori proeminenti, cum ar fi ecologiștii Jane Goodall și Bill McKibben, precum și oamenii de știință James Hansen și Amory Lovins.

Summit-ul Halki II va atrage distinsi lideri literari și de mediu, printre care Terry Eagleton (teoretician literar și critic) și Terry Tempest Williams (poet și autor), precum și James Balog (alpinist și fotograf), Raj Patel (autor, activist) și Timotei Gorringe (teolog și apicultor), pentru a inspira “O conversație asupra mediului, literaturii și artelor”.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu va deschide, in ziua de 8 iunie, reuniunea la nivel înalt, în timp ce Mitropolitul Ioan [Zizioulas] de Pergam, cel mai proeminent purtător de cuvânt ortodox asupra problemelor de mediu, va sustine, de asemenea, o prezentare.

Rezolvarea problemelor legate de schimbările climatice și de epuizarea resurselor pământului, presupune în primul rând o schimbare în randul valorilor și convingerilor oamenilor, pe care acestia sa le includa in dimensiunea etică și spirituala a mediului de viața și a practicilor lor. Summit-ul II Halki speră să contribuie la această viziune si la acest obiectiv, sacre.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.