Dezvaluiri: Episcopul care negociaza cu ISIS pentru eliberarea ostaticilor

Un lider al Bisericii Asiriene a raportat ca ISIS a respins o oferta de răscumpărare a celor 230 de asirieni capturati pe 23 februarie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), în provincia Hasaka a Siriei, conform agentiei AINA.

253 de asirieni au fost capturati în atacurile pornite asupra a 35 de sate asiriene, pe râul Khabur. 23 au fost ulterior eliberați, dar 230 rămân înca in captivitate, in randul acestora aflandu-se 52 de copii, 84 de femei și 95 de bărbați.

ISIS a cerut 100.000$ pentru fiecare ostatic, deci, un total de 23 de milioane$.

Cel care conduce negocierile cu ISIS, este Episcopul Mellis de Australia (foto). Într-un interviu cu SBS Radio – Australia, Episcopul Mellis a declarat:

“Suntem o națiune săracă. Acești oameni nu au făcut nimic rău și nu au atacat pe nimeni. Noi, ca asirieni, nu detinem această sumă de bani, pe care ei ne-o cer. Le-am oferit, la schimb, o sumă de bani pe care nu o putem dezvălui în acest moment. Chiar credeam ca aceasta suma, pe care le-am oferit-o, a fost acceptata, pentru a asigura întoarcerea celor 230 de persoane.

După două zile, ei (ISIS) ne-au spus ca “suma oferită de Biserica nu a fost acceptata. De acum, nu vom mai negocia cu voi”.

Ostaticii au fost mutati la Raqqa, cetatea ISIS în Siria, și sunt în așteptarea procesului, în prezent în instanța de judecată, conform legislației islamice Sharia, unde un judecător musulman va decide soarta lor.

Liderii Bisericii, disperati, au apelat la țările vecine, inclusiv la asistență din partea Turciei, pentru asigurarea eliberării ostaticilor asirieni.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.