„Liturghia” lui Ceaikovski va rasuna in Catedrala Hristos Mantuitorul

Odata cu aniversarea a 175 de ani de la nașterea lui Piotr Ilici Ceaikovski și a celor 70 de ani de la Victoria din Marele Război pentru Apărarea Patriei, o orchestră va sustine un concert de gala de Ceaikovski, care cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, va avea loc in ziua de 10 mai 2015 in piața din fața Catedralei Hristos Mântuitorul, după Sfânta Liturghie.

În timpul slujirii patriarhale în Catedrala Hristos Mântuitorul, va rasuna “Liturghia Sfantului Ioan Gură de Aur” a lui Ceaikovski. Supervizorul seriei “scrierilor spirituale” și editorul stiintific al lucrarii este Mitropolitul Ilarion. Consiliul editorial al acestui proiect ambițios il include pe directorul artistic al Marii Orchestre Simfonice Vladimir Fedoseyev. Supraveghetorul proiectului este Doctorul în Arte, Polina Efimovna Weidmann – arhivar Ceaikovski.

Orchestra Simfonica Ceaikovski din Moscova, Corul Sinodal și Corul Academic al Universității de Stat din Moscova vor evolua în piața din fata Catedralei Hristos Mântuitorul, interpretand două lucrări ale lui Ceaikovski, semnificative pentru istoria Rusiei.

Sfanta Liturghie din Catedrala Hristos Mântuitorul va incepe la ora 9:30.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.