Moara din Curcani – singura moara cu panze din Romania, la Muzeul ASTRA Sibiu (foto)

Ce nu ştiaţi despre Muzeul ASTRA?

Este vorba despre una dintre cele cinci mori de vânt expuse în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Ea se deosebeşte de celelalte prin faptul că nu are paletele din lemn, precum majoritatea morilor de vânt, ci din pânză.

Un alt detaliu foarte important este că în momentul transferului în muzeu, adică în anul 1966, ,,Moara din Curcani” era singura moara cu pânze din Romania, semănând cu cele existente în ţările meditareene sau chiar Olanda!

Cele 22 de mori sunt amplasate tematic şi tipologic în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. În această distribuire a lor în peisaj, s-a ţinut cont de energia pe care acestea o utilizează, dar şi de zonele etnogeografice din care provin.

De la începutul anului până acum, Muzeul în aer liber a înregistrat 32347 de vizitatori, cu aproape 300 mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Statisticile indică faptul că în jur de 30% din totalul de vizitatori vin din străinătate.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener oficial media al Muzeului ASTRA Sibiu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.