Clopotele au rasunat in toate bisericile armene din lume. Canonizarea victimelor otomanilor (foto)

Biserica Armeană a oficiat, ieri, o ceremonie, în apropierea Yerevanului, de canonizare a victimele crimelor în masă comise de Imperiul Otoman în timpul Primului Război Mondial.

Scopul ceremoniei, care a dus la canonizarea a 1,5 milioane de armeni otomani, a reprezentat o declarare a martiriului celor uciși pentru credința și patria lor, conform BBC.

Canonizarea a avut loc cu ocazia centenarului acestui genocid, care va fi marcat astazi.

După ceremonie, care a insemnat si prima data cand Biserica Armeana foloseste acest ritual al canonizarii în ultimii 400 ani, clopotele au fost rasunat în toate bisericile armene din intreaga lume.

Manifestarea a venit intr-un moment in care Occidentul si-a reînnoit apelul său catre Turcia, de recunoastere a uciderii în masă din 1915 drept genocid.

Primul-Ministru turc, Ahmet Davutoglu, a răspuns pozitiv la comemorarea victimelor crimelor în masă, dar s-a abținut de la a le descrie drept genocid.

Autoritățile turcești, care vor organiza si ele o ceremonie comemorativă specială astazi, susțin că numărul victimelor este exagerat și ca multe dintre ele au fost ucise în luptele din timpul Primului Război Mondial.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.