Biserica Ortodoxa Bulgara solicita reintroducerea orei de religie in scoala

La decizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare, Patriarhia Bulgară a trimis o scrisoare oficială Primului-Ministru bulgar Boiko Borisov, privind situatia orei de religie in scoala, dupa cum ne-a informat Biroul de presă al Sfântului Sinod.

In scrisoare, se arata: “educația copiilor bulgari și a tinerilor reprezinta o miză pentru viitorul națiunii și dezvoltarea cu succes a patriei noastre în noile condiții europene”.

“Noi, episcopii Sfântului Sinod, condusi de convingerea că studierea religiei în școală și mai ales a credinței creștine tradiționale ortodoxe, este cel mai puternic factor in creșterea morală a copiilor, nu incetam sa asteptam reintegrarea și introducerea învățământului religios în școlile bulgare.

Noi credem că educația copiilor [din prezent], este unilaterală și doar parțiala, ea oferind doar un sistem de cunoștințe despre lumea înconjurătoare, fara a ajuta insa la stabilirea unor criterii spirituale și morale puternice; copiilor li se ofera cunoștințe, fără a fi conștienți despre cum trebuie sa procedeze cu aceste cunoștințe pentru a duce o viață demnă și completa”, mai arata scrisoarea. (foto: Patriarhul neofit al Bulgariei)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.