Eliminarea Crestinismului din Orientul Mijlociu. Discutii intre Patriarhul rus si Ministrul grec al Apararii

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii si-a exprimat îngrijorarea cu privire la amenințarea eliminarii Creștinismului în Orientul Mijlociu, conform unui raport al Departamentului Sinodal pentru Relații Externe al Bisericii.

“Primesc cu regularitate raportari despre crime oribile care sunt comise, acolo, împotriva creștinilor, mai ales în nordul Irakului. Am vizitat acele locuri și îmi amintesc că existau multe biserici și mănăstiri. Doar Mosul-ul, singur, avea 45 de biserici. Acum, nu mai există nici macar una singura. Clădirile au fost distruse. Patru sute de biserici au fost distruse în Siria”. Aceasta declaratie a fost facuta in cadrul unei intalniri intre Patriarhul Kirill si Ministrul grec al Apararii, Panagiotis Kammenos.

Patriarhul a spus că, în cazul în care situația va continua astfel, nu va mai exista prezență creștină in Orientul Mijlociu, ceea ce va duce la radicalizarea societății islamice.

“Prezența minorității creștine a fost un factor care, într-un sens bun, a adus toleranță și bune relații intre creștini și musulmani”, a spus Patriarhul.

“Acum, Creștinismul este religia cea mai persecutată. Același lucru se întâmplă si în Nigeria, Pakistan, in Africa de Nord. În unele țări din Europa, de asemenea, oamenilor li se interzice sa poarte cruci la locul de muncă, invocând nevoia de toleranță; ei nu mai folosesc cuvântul “Crăciun”, si nu-i mai spun, Pastelui, “Paste”, amintind doar de “sarbatorile de iarnă” sau de “sarbatorile de primăvară”, în schimb, a declarat Kammenos, la rândul său, reamintind că anul 2016 va fi anul culturii grecesti în Rusia și Anul culturii rusesti în Grecia și, de asemenea, se vor implini 1000 de ani de la înființarea prezenței rusesti pe Muntele Athos.

“Aș vrea să va asigur, Sanctitatea Voastră, că facem tot posibilul pentru a sărbători acest eveniment la maretia pe care o merita”, a spus ministrul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.