Statul Islamic distruge altarele Sufismului, in Libia

Statul Islamic (ISIS) a redus o serie de altare ale credinciosilor in Sufism (o secta a islamistilor), din Libia, la starea de moloz, a raportat Daily Mail, ieri.

Ziarul a publicat fotografii, care ii arată pe militanții ISIS distrugand un altar sufi folosind un baros și un buldozer. Sit-urile sufi și mai ales mormintele celor considerati sfinti au fost vizate, în trecut, si de alte grupari extremiste libiene.

După distrugerea statuilor din muzeele din Mosul și de pe sit-ul Hatra, din Irak (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), în ultimele zile, au apărut îngrijorări legate de faptul ca jihadiștii ar putea profana sit-urile arheologice libiene, în special pe cele greco-romane, informeaza ANSA.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.