Ungaria: multi ne-au atacat cu inversunare, dar Biserica Ortodoxa Rusa ne-a sarit in ajutor!

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse s-a întâlnit, ieri, cu Vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen.

Intalnirea a avut loc la resedinta patriarhala. Patriarhul Kirill a amintit despre cat de mult inseamna pentru crestinii din Europa, apararea valorilor crestine de catre Ungaria, care astazi este o țară europeană.

“Biserica Ortodoxă Rusă insistă asupra necesității păstrarii dimensiunii crestine a culturii europene, asa incat am agreat puternic și am respectat poziția Ungariei” – a spus Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill.

La rândul său, J. Shemen a declarat: “Adevărul este că noi, creștinii, ne luptam. Din cauza Constituției noastre, mulți ne-au atacat – de exemplu, datorită faptului că aceasta începe cu cuvântul “Dumnezeu”, dar și pentru că ne-am consolidat poziția vizavi de căsătorie – ca uniune între un bărbat si o femeie – și in apărarea ideii ca viața umană începe de la concepție și de atunci merită protectie și demnitate”.

Zsolt Semjen i-a multumit Patriarhului Kirill, pentru susținerea acestei poziții a Ungariei și a eforturilor țării de a proteja valorile tradiționale ale Europei.

“Când ne-au atacat cu înverșunare, Biserica Ortodoxă Rusă a apărat întotdeauna aceste valori” – a spus el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.