Agitatie in randul sarbilor din Kosovska Mitrovica: albanezii incep sa construiasca

Etnicii albanezi au început lucrările de construcție în cartierul Brdjani din nordul Kosovska Mitrovica, vineri dimineață, provocând agitație în rândul localnicilor sârbi care s-au adunat să-și exprime protestul lor.

Între timp, o unitate de intervenție a poliției din Kosovo, si poliția EULEX au ajuns la locul faptei, conform Tanjug.

Primarul Mitrovica, Goran Rakic, a declarat ca situația este sub control, pentru moment.

Aceasta este o problemă de lungă durată. Localnicii sârbi susțin că, prin construirea de case pe acest domeniu, albanezii care nu au locuit acolo intentioneaza sa schimbe structura etnică a cartierului.

Primarul Rakic ​​a spus, pentru Tanjug, că cel mai important lucru, în acest moment, este sa se mențina calmul și stabilitatea.

El a precizat că albanezii care au început efectuarea lucrărilor de construcții în acest cartier nu au primit autorizații necesare de la municipiu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.