publicat în: Arhivă

STIRI | Intalnire intre Putin si Patriarhul Teodoros II al Alexandriei: “Tsipras va iubeste!”

Conform unui raport Interfax, in timpul vizitei sale oficiale în Egipt, efectuata ieri, Președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu Patriarhul Theodoros al II-lea al Alexandriei și Întregii Africi, cu care a discutat despre situația din regiune și despre relațiile bilaterale.

Președintele a declarat că speră intr-o cooperare de succes cu creștinii din Egipt, în lupta pentru valorile si idealurile morale comune.

Vladimir Putin a declarat ca Rusia are o tradiție veche de secole, de relații speciale între oamenii de diferite religii, pe baza respectului reciproc.

Presedintele rus Putin a spus că a discutat această problemă și despre alte probleme, în cadrul întâlnirii cu Președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi.

Patriarhul Teodoros al II-lea, la rândul său, a declarat că face totul, pentru a se asigura că creștinii și musulmanii din Egipt trăiesc în pace, adăugând că Președintele Egiptului face si el același lucru.

“Sunt încrezător că se va realiza un progres”, a spus el.

Patriarhul, care este grec, i-a mulțumit lui Putin pentru dezvoltarea relațiilor ruso-elene. “Alexis Tsipras, noul Prim-Ministru al Greciei, va iubește”, a spus Theodoros al II-lea.

Patriarhul a mai spus că are amintiri calduroase despre anii petrecuți în Uniunea Sovietică. “Dumnezeu să vă dea sănătate și fericire, o viață lungă”, i-a urat Patriarhul, lui Putin, în limba rusă.