Episcopia Sloboziei si Calarasilor a ajutat 472 de persoane nevoiase, in luna ianuarie

Episcopia Sloboziei și Călărașilor, prin serviciile sociale acreditate, a desfășurat, în luna ianuarie a anului 2015, 85 de activități sociale, în cadrul cărora au fost oferite ajutoare materiale și financiare, în valoare totală de 95.901 lei (proveniți din Fondul Filantropia, din donații și sponsorizări) pentru depășirea situațiilor de criză, a unui număr de 472 de persoane aflate în dificultate, din județele Ialomița și Călărași.

Astfel, în cadrul Centrului de Consiliere și Sprijin pentru Familiile Aflate în Dificultate (CCSFAD) și al Centrului de Orientare pentru Persoane Aflate în Dificultate (COP), coordonate de către Sectorul Social-Misionar al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, au fost desfășurate 8 activități sociale, în cadrul cărora a fost oferit sprijin material și financiar, pentru depășirea situațiilor de criză, în valoare totală de 2.769 lei, pentru următoarele categorii de beneficiari: 28 de copii, 1 persoană aflată în dificultate, 10 familii aflate în dificultate şi 2 persoane cu dizabilităţi.

De asemenea, la nivelul celor 6 Birouri de asistență socială din cadrul Protopopiatelor, conform rapoartelor lunare de activitate, au fost desfășurate 77 de activități sociale, în cadrul cărora a fost oferit sprijin material și financiar, pentru depășirea situațiilor de criză, în valoare totală de 93.132 lei, pentru următoarele categorii de beneficiari: 351 de copii, 16 persoane vârstnice aflate în dificultate, 10 persoane aflate în dificultate, 52 de familii aflate în dificultate şi 2 persoane cu dizabilități.

Activitatea social-filantropică desfășurată la nivelul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor se realizează în conformitate cu Statutul pentru organizare și funcționare al Bisericii Ortodoxe Române și Regulamentul de organizare și funcționare a sistemului de asistență socială în Biserica Ortodoxă Română.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.