STIRI Biserica atacata | Credinciosii din Kiev protesteaza impotriva atacurilor

Reprezentanții comunității ortodoxe au organizat o “rugaciune in picioare”, ca acțiune de protest, în apropierea clădirii Ministerului pentru Afaceri Interne al Ucrainei, in Kiev, conform unui raport Interfax.

Ei le-au cerut ofițerilor agenți in aplicarea legii, sa apere lacasurile ortodoxe și s-au rugat lui Dumnezeu pentru ca El să ii indrepte pe cei care incendiaza bisericile.

“Prin bannerele lor, activiștii ortodocși i-au intrebat pe ofițerii de politie, de ce criminalilor li se permite sa atace regulat bisericile Bisericii Ortodoxe canonice Ucrainene din Kiev, fara a fi chemati in justitie”, a declarat Yuri Yegorov, liderul miscarii “Alegerea Ortodoxă” (“Vybor Pravoslavny”).

El a menționat că, printre ultimele incidente, s-a numarat incendierea a două biserici ortodoxe din capitala Ucrainei: Biserica Icoanei Maicii Domnului, “Bucuria celor necajiti”, în Rezervatia Yar Babi (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), precum și Biserica Sfantul Mucenic Trifon, din districtul Desnyansky (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

“Din păcate, în momentul de față, poliția este demoralizata, permisivitatea și impunitatea continuand sa domneasca în capitala ucraineană deja de un an”, a remarcat Yuri Yegorov.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.