“Jilavele, satul lui Ianache Vacarescu” obtine Trofeul Trustului Eveniment (foto)

Va oferim mai jos un scurt interviu cu Pr. Manea Valentin, producatorul filmului de succes “Jilavele, satul lui Ianache Vacarescu” [https://fao2014.livecamera.ro/film/dupa-tip/documentar/206-jilavele-satul-lui-ianache-vacarescu.html] , care a obtinut, pe langa PREMIUL III al juriului, Diploma de Excelenta si Trofeul “Eveniment”, oferit in cadrul Festivalului “Filmul Anului Ortodox”, de catre Trustul Eveniment, unul dintre partenerii media oficiali ai competitiei. De asemenea, nu uitati ca, in galeria foto a articolului de fata, puteti vedea mai multe fotografii surprinse in timpul Galei de aseara…

Echipa FAO: Ce parere aveti despre premiul obtinut? Filmul dumneavoastra a fost unul foarte reusit, cu informatie noua.

Parintele Manea Valentin: Ne-a bucurat enorm. Bine, noi am sperat sa obtinem si Trofeul FAO 2014, premiul cel mare, dar nu am reusit acest lucru. Cred ca filmul nostru merita sa ia Trofeul. Am muncit mult la el. Ideea este ca, daca nu s-ar fi prelungit perioada de acceptare a filmelor in concurs, adica perioada de inscriere, am fi avut cu certitudine mai multe sanse. Stiti, perioada s-a prelungit, la cererea participantilor, asa incat a aparut si “concurenta”. Dar, a fost frumos totul. Au fost multe premii si toti, sunt sigur, au plecat multumiti de la aceasta Gala. Pentru mine, personal, pentru noi, a fost o mare bucurie “Premiul de Excelenta” pe care l-am primit din partea Trustului Evenimentul. Va spun sincer ca m-a bucurat cel mai mult. Conteaza mult acest premiu, mai ales cand vine din partea unor profesionisti.

Echipa FAO: Da, stiti, filmul dumneavoastra a fost difuzat pe ecranele televizoarelor, nu doar in sali si pe net, asa cum s-a intamplat in cazul altor filme din concurs. Telespectatorii de pe cablu, din centrul tarii, se pare, v-au apreciat filmul si l-au considerat ca fiind cel mai bun din Festival.

Parintele Manea Valentin: Da, asta ne bucura si mai mult. Pentru noi inseamna enorm aprecierea demonstrata de Trustul Eveniment. Parerea lor si parerea telespectatorilor conteaza si ne obliga pe viitor. Cred ca toti participantii se vor simti obligati pentru editiile viitoare. Am avut ce invata, tragem concluzii din tot ce a fost si mergem, cu ajutorul lui Dumnezeu, mai departe. Vom vedea ce surprize ne va rezerva editia viitoare. Multumesc din suflet Trustului Eveniment si apreciez ca ne-a fost aproape. Noi credem ca filmul nostru merita asta, desi recunosc ca suntem cu totii la inceput, fara prea mare experienta. Invatam impreuna.

Echipa FAO: In ce priveste pozitia 3, ocupata dupa jurizarea finala, ce ne puteti spune? In urmatoarele ore, va fi publicat tot sistemul de notare, cu numarul voturilor obtinute, in amanunt…

Parintele Manea Valentin: Da. Sunt curios. Noi speram la mai mult. Ideea este ca jurizarea din sali a rasturnat destul de drastic situatia care se prefigura dupa voturile on-line si dupa voturile partenerilor Festivalului. Vom studia modul in care s-a votat si vom incerca sa tragem invataminte. Probabil trebuia sa avem mai multa sustinere de la localnici, in salile de proiectie, cel putin in zona noastra. Trebuia sa ii mobilizam mai tare. Dar, a fost frumos. Repet, m-a bucurat premiul Trustului Eveniment, foarte tare, dar si cel oferit de juriul cel mare. Foarte frumos. A fost un festival care ne-a bucurat pe toti. Sunt sigur, cum am spus, ca toti producatorii plecam fericiti de aici.

Echipa FAO: Inca o data, felicitari pentru premiile obtinute!”

(Interviu realizat la cateva minute dupa incheierea Galei Festivalului “Filmul Anului Ortodox” – Slobozia, 12 februarie 2015)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.