STIRI | Turcia avertizeaza ca jihadistii intra in Europa prin Bulgaria

Turcia a avertizat că cetățeni sirieni și palestinieni, care pretind a fi refugiați, intenționeaza să intre în Europa, prin Bulgaria, în scopul atacarii țărilor participante la coaliția internațională împotriva Statului Islamic.

Organizația Inteligentei Nationale din Turcia (MIT), a avertizat, de asemenea, că militanții Statului Islamic ar putea planifica efectuarea de atacuri teroriste in Istanbul și Ankara, împotriva misiunilor diplomatice ale acestor țări.

MIT a informat ca aproximativ 3000 este militanți au planificat sa treaca în Turcia, în special in Hatay, Adana, Ankara și Istanbul, conform Hurriyet Daily. Acestia sunt, în principal, militanti retrasi din Kobane, Siria, după ce orasul a fost recucerit de forțele kurde.

Pentru o lungă perioadă de timp, Turcia a fost criticata, pentru ca le-ar permite luptătorilor străini să treacă prin teritoriul său, pentru a se alătura Statului Islamic în Siria.

De la jumătatea anului 2014, Turcia a sporit cooperarea cu serviciile de informații din țările europene și a impus interdicții de călătorie mai multor mii de străini.

Potrivit rapoartelor, citate de agentia bulgareasca Novinite, Turcia a deportat 1056 de luptători și a impus o interdicție de călătorie unui numar de 7833 de persoane. Dezvăluirea adevăratei identitati a insurgenților Statului Islamic și locul in care ei se afla rămân dificile, iar o parte a frontierei dintre Turcia și Siria, în districtul Suruc, a fost declarată “zonă militară interzisă”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.