O bomba a explodat in apropierea unei parohii catolice din Chile

O bombă a explodat în apropierea unei parohii catolice din Chile. Arhiepiscopia de Santiago a condamnat imediat amenințările la adresa Bisericii locale.

Atacatorii, ramasi necunoscuți, au detonat o bombă în apropierea parohiei San Pedro de Las Condes, sambata. Nimeni nu a fost ucis sau rănit. Bomba este ultimul atac, dintr-un șir de atacuri care a zguduit capitala chiliană. O explozie a avut loc în septembrie 2014, vizand o stație de metrou din Santiago si rănind 17 persoane.

“Trăim într-o societate democratică, în care fiecare individ este liber să-și exprime propriile idei, iar violența nu poate fi o cale validă pentru chilieni”, se arata intr-o declarație a Arhidiecezei catolice de Santiago, citata de Zenit.

Biserica Catolică din Chile “este profund întristata și condamnă cu fermitate acest tip de acțiune, care ii intimidează și amenință nu doar pe catolicii acestei comunitati, ci si pe oamenii aflati in trecere”, a declarat Episcopul auxiliar Luis Fernando Ramos Pérez.

Potrivit agenției de știri Fides, procurorul chilian Raul Guzman a declarat, că atacul a demonstrat o “îndrăzneală criminala”, deoarece s-a întâmplat în plină zi și într-o zonă a orașului, care este foarte populata. Guvernul intenționează să adopte o nouă “lege anti-terorism”, pentru a lupta împotriva atacurilor viitoare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.