Patriarhul Ioan X al Antiohiei l-a decorat pe Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov

Patriarhul Ioan X l-a decorat pe Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, cu Ordinul Sfantul Petru si Pavel.

Preafericitul Părinte Patriarh Ioan X al Antiohiei s-a întâlnit, zilele trecute, cu șeful departamentelor de politică externă rusă, domnul Serghei Lavrov.

După ce a subliniat importanța apărării intereselor populației creștine din Orientul Mijlociu, Lavrov a declarat: “Suntem în căutarea ajutorarii, în mod activ, stabilind eforturi cu adevărat colective, pentru depășirea crizei din Siria și Yemen, într-un mod pașnic și prevenind destabilizarea situatiei din Liban, Irak și din alte țări din regiune”.

Patriarhul Ioan a mulțumit liderilor rusi, în numele Bisericii Ortodoxe a Antiohiei, și a subliniat: “Putem vedea ceea ce ați întreprins in restaurarea pacii, atât în ​​întreaga lume cat și în regiunea Orientului Mijlociu”.

Preafericirea Sa a menționat că ii este recunoscător Preafericitului Patriarh Kirill, pentru invitația de a vizita Moscova.

“Mulțumim Rusiei, guvernului și poporului și Bisericii Ortodoxe Ruse”, a continuat el, “pentru pozitia adoptata politic și la nivel internațional, pentru sprijinul lor pentru pace, pentru eforturile de soluționare a conflictelor și a crizelor in întreaga lume, în special în Siria și Orientul Mijlociu. De asemenea, sunt recunoscător pentru ajutorul umanitar care vine din Rusia, în Siria și in alte țări din regiune, catre cei care au foarte multa nevoie de el. De asemenea, apreciem eforturile depuse de Rusia pentru o soluționare pașnică a problemelor in regiune”.

Patriarhul Ioan X i-a inmanat Ministrului de externe rus, Lavrov, Ordinul Sfantul Petru si Pavel (grad 1). Acest cel mai mare ordin al Bisericii Ortodoxe a Antiohiei a fost acordat în semn de recunoaștere a eforturilor ministrului in sprijinirea pacii în Orientul Mijlociu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.