Liderul unei grupari nationaliste hinduse, taxat pentru remarcile sale la adresa Maicii Tereza

Mohan Bhagwat, șeful gruparii nationaliste hinduse Rashtriya Swayamsevak Sangh, a fost taxat pentru remarcile sale controversate la adresa Maicii Tereza, conform unor rapoarte ale mass-mediei locale, citate de Sputnik.

Vorbind in cadrul unei ceremonii de inaugurare a unui orfelinat și a unui asezamant pentru femeile sarace din statul Rajasthan, Bhagwat a declarat că slujirea celor saraci, de catre Maica Tereza, in India, a fost motivată de dorința de a converti la Creștinism.

“Dacă asta se face sub haina slujirii, atunci aceasta slujire isi pierde valoarea”, a spus Bhagwat.

Biserica Catolică a reactionat rapid: “Este destul de regretabil faptul că slujirea unei astfel de laureate de renume mondial a Premiului Nobel și Bharat Ratna, precum Maica Tereza, a fost târâta în ​​controverse inutile”, a declarat Cardinalul Mar Baselios Cleemis, Președintele Conferinței Episcopilor Catolici din India.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.