Wednesday 25 february 2015

Liderul greco-catolicilor din Ucraina se plange de Rusia si il invita pe Papa in tara

Arhiepiscopul greco-catolic Sviatoslav Shevchuk a cerut comunității internaționale să nu ramana indiferenta la războiul din Ucraina, informeaza agentia catolica Zenit.

Șeful Bisericii Greco-Catolice Ucrainene a lansat acest apel, în timpul unei conferințe de presă organizate in urma cu o zi, la Radio Vatican, subliniind că, dacă nu se iau măsuri acum, acest război ii va afecta, in curand, pe toți oamenii. Conferința de presă a fost intitulata: “Provocările pastorale ale Bisericii Greco-Catolice Ucrainene, în contextul războiului”.

“Sunt convins că, la nivel internațional, poate fi oprita situația”, a subliniat el.

Întrebat despre cei care il apără pe Putin fiindca acesta apara drepturile creștinilor, Arhiepiscopul a explicat ca acest fapt ar reprezenta un alt exemplu de propagandă ruseasca.

În cadrul aceleiasi conferințe de presa, Arhiepiscopul Șevciuk a mai spus că l-a invitat pe Papa Francisc sa viziteze Ucraina.

Discutand despre cei uciși sau răniți fizic, acesta a atras atentia ca sunt mulți cei “raniti psihologic” sau “răniti spiritual”.

“Ei văd imagini, citesc știri”, iar acest lucru ii face sa sufere, astfel incat sunt deprimati, unii s-au sinucis, și nu știu ce să facă cu viitorul lor si al celor dragi.

Arhiepiscopul Șevciuk a mai subliniat faptul că ar exista multe inițiative de voluntariat, dar a deplâns faptul că acestea ar fi oprite de ocupația rusească.

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.