Conferinta in Salonic: Relatiile Ruso-Elene in Perioada Otomana

Universitatea “Sfântul Tihon” (Rusia) si Universitatea “Aristotel” (Grecia) au organizat in comun conferinta: “Relatiile Ruso-Elene in Perioada Otomană”.

Conferinta a avut loc in orașul Salonic (Grecia). Cu aceasta ocazie, o Sfanta Liturghie a fost oficiata în Biserica Sfântului Mare Mucenic Dimitrie din Tesalonic, care este catedrala orașulului Salonic, unde se afla si moaștele Sfantului. Liturghia a fost celebrată în limbile slavona si greaca.

In cadrul conferintei, s-a subliniat importanța relațiilor frățești dintre cele două popoare credincioase – grec și rus – dezvoltate în toate direcțiile, inclusiv în cel academic.

S-a ajuns la concluzia ca, la baza relațiilor dintre cele două facultăți de teologie, ar trebui să se situeze Credința Ortodoxă comună și o înțelegere profundă a legăturilor istorice dintre Rusia și Grecia, care au ajutat cele două țări sa depășeasca cele mai dificile provocări, în diferite epoci istorice.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.