Intrunire, pe marginea proiectelor culturale comune, intre ortodocsi si catolici

In aceste zile, Departamentul pentru Relatii Externe al Bisericii Ortodoxe Ruse a desfasurat, cu binecuvântarea președintelui departamentului, Mitropolitul Ilarion, prima reuniune a Grupului de lucru privind Cooperarea Culturală între Biserica Ortodoxă Rusă și Biserica Romano-Catolică.

Grupul de lucru a fost format pe baza acordurilor încheiate între Departamentul amintit și Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor.

Biserica Romano-Catolică a fost reprezentată in cadrul intrunirii. Întalnirea a avut loc într-un cadru constructiv, discutandu-se mai multe proiecte legate de dezvoltarea cooperării în domeniul cultural, si despre punerea lor în aplicare, programată pentru 2015 și 2016.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.