publicat în: Arhivă

Patriarhul Moscovei, in rugaciune pentru Rusia si Ucraina, de Anul Nou

Conform agentiei TASS, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, și-a exprimat dorința ca anul 2015 să fie un timp al binecuvântarii lui Dumnezeu, pentru toate părțile Rusiei istorice care include astăzi Rusia, Ucraina și Belarus și care reprezinta domeniul canonic al ortodocșilor din Biserica Rusiei.

“Trecem printr-o etapă dureroasa a vieții noastre, astăzi”, a declarat acesta într-un discurs, după o predică specială “Pentru Anul Nou secular”.

“Să ne rugăm pentru patria noastră și pentru toți oamenii noștri”, a spus Sanctitatea Sa. “Să ne rugăm cu insistenta, pentru încetarea certurilor in Rusia istorica, pentru incetarea varsarii de sange, pentru stabilirea dreptății și corectitudinii, deoarece numai atunci poate aparea pacea”.

“Toate dezechilibrele care aduc suferinta, provin din incapacitatea noastra de a trăi dupa voia lui Dumnezeu”, a spus Kirill.

“Domnul le-a poruncit oamenilor să trăiască plinătatea vietii, sa trăiasca în fericire, iar El ii va conduce prin toate încercările dure, ca răspuns la credința lor”.