Irod iubea apa – Sapaturile din Kishle si Muzeul Cetatea lui David

Noile săpături la Cetatea lui David sunt descrise, in aceste zile, de către Seth J. Frantzman, într-un articol al Jerusalem Post.

Raportul il citeaza pe Amit Re’em, arheolog in Districtul din Ierusalim:

“Ii pasa mult de apa; bai, bai ritualice, piscine. Irod a iubit apa, iar aceasta este o noua dovadă”, spune arheologul, indicand spre sistemul de drenaj, care trecea pe sub zidurile orașului vechi și se termina la Piscina Sultanului.

In articol, Re’em parcurge povestirile Noului Testament, mai ales despre modul in care Iisus a fost adus la Palatul lui Irod.

Re’em se gandeste ca, intr-o zi, turistii ar putea fi intampinati aici de holograme, în care sa poata vedea practic diferentele dintre constructiile din diferite perioade: ”În acest loc minunat putem vedea toata secvența arheologică și istorică a istoriei Ierusalimului”.

Eilat Lieber, directorul general și curator sef al muzeului, la randul lui, are o viziune proprie vizavi de Kishle, implicand o deschidere catre public, prin tururi organizate, precum și prin infiintarea unui centru cultural.

“Vrem o expoziție despre descoperiri, cu o podea de sticlă, suspendata. Ceea ce este important pentru noi, este să cunoastem istoria și sa cream un spațiu cultural nou, pentru activități cum ar fi prelegeri, muzică și arta modernă, aducand laolalta trecutul și viitorul”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.