STIRI Scotia | S-au ‘casatorit’ oficial primele cupluri intre persoane de acelasi sex

Primele cupluri intre persoane de același sex (gay) s-au casatorit oficial in Scoția, conform rapoartelor locale.

După legalizarea “familiilor” intre persoane de același sex în Scoția, primele două cupluri scotiene de același sex s-au căsătorit oficial, în Glasgow, miercuri, conform The Guardian. In total, 17 astfel de cupluri s-au “casatorit” in ultima zi a anului 2014.

Legea Căsătoriei și Parteneriatului Civil, care legalizeaza “familiile” persoanelor de același sex în Scoția, a fost adoptată de Parlament în februarie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) și a intrat în vigoare pe 31 decembrie.

În luna februarie, Biserica Catolică Scoțiana și Biserica Scoției si-au exprimat dezaprobarea față de proiectul de lege, declarând că nu vor efectua ceremonii de casatorie pentru persoanele de același sex.

În 2013, a fost lansata campania “Scoția pentru Căsătorie”, care s-a opus familiilor constituite intre persoane de același sex.

Aproximativ 250.000 de pliante au fost distribuite in Scoția și o petiție a fost semnata, împotriva căsătoriilor între persoane de același sex, de peste 50.000 de oameni…

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.