STIRI | Un alt caz de pedofilie zdruncina Biserica Catolica din Roma

Un preot catolic din Roma, Alessandro De Rossi, a fost arestat in capitala Italiei, la cererea justiției argentiniene, in după-amiaza zilei de miercuri, 31 decembrie 2014, conform publicatiei catolice Zenit.

Acesta este acuzat de acte de pedofilie, din timpul in care a fost preot în Argentina, în provincia Salta.

Stirea a fost difuzata ieri seara.

Vicariatul Romei și-a exprimat “durerea” și “nedumerirea”, explicând că preotul a revenit în Italia în 2013, din motive de sănătate, precum și in urma unei evaluari pozitive din partea episcopului locului. Tocmai de aceea, din septembrie 2013, acesta a fost numit pastor al parohiei din San Luigi Gonzaga, in cartierul de lux Parioli.

Vicariatul a încredințat, acum, parohia unui alt preot, temporar, “în așteptarea de noi elemente” și “a unei decizii a justiției italiene”, exprimăndu-si “încrederea deplină” in aceasta.

Argentina a solicitat extrădarea preotului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.