STIRI Siria | Peste 76.000 de vieti pierdute, doar in anul 2014

Războiul civil din Siria a provocat pierderea a peste 76.000 de vieți, doar in anul care abia a trecut, 2014, conform unui ONG care se ocupa cu monitorizarea conflictului ce dureaza deja de 4 ani, citat de publicatia Sputnik.

76.021 oameni au murit în războiul sirian, în 2014, conform Reuters, care citeaza Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Dintre acestia, 33.278 au fost civili, a declarat ONG-ul din Marea Britanie, care a monitorizat situația din Siria.

Conflictul prelungit a dus la pierderea a peste 191.000 de vieți, în primii trei ani, potrivit estimărilor furnizate de Organizația Națiunilor Unite, în luna august 2014, conform Sputnik.

Luptele grele între armata siriană și militanții islamiști, inclusiv mercenarii străini și grupurile afiliate la gruparea Al-Qaeda, se desfasoara în Siria din martie 2011.

Peste 2,3 milioane de cetățeni sirieni au fost obligați să fugă din țară; iar 6,5 milioane de sirieni au fost strămutati în interiorul Siriei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.