STIRI Boboteaza | Un baietel de 5 ani, dansator in Hora Barbatilor, incinsa in apa inghetata (video)

Un băietel în vârstă de 5 ani a fost cel mai tânăr participant la dansul inlantuit al bărbaților (hora), care are loc in mod tradițional la sarbatoarea Bobotezei, în orașul Calofer, din Bulgaria, conform unui anunt facut de primarul localitatii, Rumen Stoianov, pentru Radio FOCUS – Plovdiv.

După ce un preot, conform tradiției, a aruncat Crucea Sfânta în râul Tundzha, ea a fost scoasa din apă și oferita băiatului pe nume Rumen Rașcov.

Dansul Hora Barbatilor s-a “incins” în apele râului in parte inghetat, după ora 8:00, iar aproximativ 250 de cetățeni din Kalofer și mulți alti vizitatori din diferite părți ale țării au dansat si ei, conform marturisirii primarului, mai informeaza Agentia de strii Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.