publicat în: Arhivă

Caricaturile “seculare” ale francezilor au dus la uciderea crestinilor si la distrugerea bisericilor

Protestatarii din Niger au distrus cel puțin 45 de biserici crestine, în semn de protest fata de revista satirică frantuzească Charlie Hebdo, care l-a caricaturizat pe Mahomed, profetul Islamului.

Estimările variază, dar unele surse sugerează ca numărul bisericilor incendiate doar în acest week-end (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) ar putea fi mai mare de 70. Numeroase case creștine, școli și organizații, inclusiv un orfelinat administrat de biserică, au fost de asemenea distruse, conform relatărilor BBC, ICC, World Watch Monitor.

Cel puțin zece persoane au fost ucise în revoltele răspândite în orașe din Niger, deși atacurile s-au concentrat în jurul capitalei Niamey (foto) și a orașului sudic Zinder, conform unui raport al Release International.

Proteste similare au avut loc în multe alte națiuni, printre care Algeria, Senegal, Pakistan, Somalia și Sudan.

Comunitatea mica de crestini din Niger si-a parasit deja casele și a marturisit ca este rapusa de teama puternica. Emisiuni cu predici extremiste, care promovează jihadul împotriva creștinilor, sunt prezentate în mod regulat la difuzoarele moscheilor din Niger. Națiunea Nigerului este locul de nastere al liderului Boko Haram, Abubakar Shekau.