STIRI Argentina | Intalnire ecumenica a mitropolitilor ortodocsi

Zilele trecute, Preasfințitul Părinte Arhiepiscop de Cetinje și Mitropolit de Muntenegru și Litoral (Biserica Ortodoxa a Serbiei), Amfilohije, episcop-administrator al Eparhiei de Buenos Aires și America Centrală si de Sud, s-a aflat într-o vizită canonică in aceasta Eparhie.

In cadrul vizitei, acesta s-a intalnit cu episcopii ortodocși din Argentina.

Mitropolitul Amfilohije s-a intalnit cu Episcopul Leonid de Argentina și America de Sud (Patriarhia Moscovei), Mitropolitul Tarasiy de Buenos Aires și exarh al Americii de Sud (Patriarhia Ecumenică) și Mitropolitul Siluan (Moussi) de Buenos Aires și Argentina (Patriarhia Antiohiei).

Mitropolitul a schimbat mai multe opinii privind poziția actuală a Bisericii Ortodoxe din America Latină și planurile pentru promovarea cooperării inter-ortodoxe, în sensul unei mărturisiri unice a Adevărul Ortodoxiei pe continentul sud-american.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.