STIRI | Papa Francisc isi trimite reprezentantul in Ucraina, in sprijinul greco-catolicilor

Ucraina: Papa sarbatoreste aniversarea a 25 de ani de la reintrarea Bisericii Greco-Catolice in legalitate

Papa Francisc l-a trimis pe Cardinalul Schonborn de Viena să-l reprezinte la festivitățile ocazionate de revenirea in legalitate a Bisericii Greco-Catolice, care a fost interzisă de către Stalin, in Ucraina.

Biserica Greco-Catolica, o Biserica unită, s-a născut cu câteva secole în urmă și a fost interzisa de Stalin, imediat după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Misiunea Cardinalului Schönborn a fost salutata călduros, in aceste zile, de către greco-catolici.

“Prin acest gest, Papa Francisc dorește să își exprime solidaritatea sa cu poporul ucrainean, care trece prin atât de multă suferință”, a spus Arhiepiscopul Sviastolav Șevciuc (foto), lider al Bisericii Greco-Catolice locale, într-un interviu.

Biserica Greco-Catlica Ucraineană isi amintește întâlnirea istorică a Papei Ioan Paul al II-lea cu fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov, de acum 25 de ani. Această întâlnire a fost punctul de cotitură care a marcat reapariția Bisericii Greco-Catolice in tara.

Cardinalul Schönborn se va întâlni cu Președintele ucrainean, “pentru a discuta despre stadiul relațiilor Biserică-stat din țară, si pentru a-i sublinia pașii pe care guvernul trebuie să ii urmeze, astfel încât viața Bisericii libere Greco-Catolice din Ucraina sa corespunda standardelor și reglementărilor internaționale și europene”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.