STIRI | Un consiliu local hotaraste confiscarea unui alt lacas al Bisericii Ortodoxe a Ucrainei

Consiliul regional din Ivano-Frankovsk a decis sa predea un lăcaș ortodox, care apartine Bisericii Ortodoxe din Ucraina a Patriarhiei Moscovei, către asa-zisa “Patriarhie a Kievului”.

Sedinta a avut loc in data de 5 decembrie 2014, iar Consiliul Regional a aprobat o cerere de “evacuare a spatiilor care apartin Bisericii Ortodoxe a Patriarhiei Moscovei, de pe strada Cernovola, 6” – a spus Arhiepiscopul Pantelimon de Ivano-Frankovsk și Kolomyjsky.

Reprezentantii locali i-au cerut primarului sa asigure premisele pentru utilizarea spatiilor de catre așa-numita Patriarhie a Kievului, invocând faptul că “Patriarhia Moscovei are o clădire nouă și parohia proprie, iar Patriarhia Kievului are nevoie de cel puțin încă patru incaperi. Iar pentru copiii de gradinita, nu detine suficient spațiu”. Cererea a fost susținută de 59 de deputați ai consiliului regional.

“Transferarea bisericii comunitatii religioase și mutarea tuturor credincioșilor ortodocși i-au revoltat profund pe oameni, acestia gasind nefondate acțiunile deputaților” – a spus Episcopul Pantelimon.

Credincioșii continua sa fie supusi la presiuni din partea reprezentanților consiliului regional.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.