STIRI | Ieslea realizata in Piata Omonia, reflecta o Atena lovita de austeritate

“O iesle saraca din plastic, lipsita de imaginație, care a fost amplasata în Piața Omonia din Atena, reflectă starea de spirit trista a cetățenilor loviti de austeritate, și un oraș devastat de neglijenta și revoltele continue, distructive” – asa comenteaza in ultima sa editie The Greek Reporter, la adresa manifestarilor de Craciun, din capitala Greciei.

“Figurinele din plastic a lui Hristos, a Mariei, a lui Iosif și ale magilor, îngerii si camilele ieftine, palmierii falsi, creeaza o imagine a scenei Nașterii alcatuita la întâmplare și în grabă. O decoratiune care nu are nimic de-a face cu un oraș cu o atat de bogata istorie crestin-ortodoxa de secole”, continua publicatia.

Scena Nașterii din acest an seamana foarte mult cu cea din 2011, când municipalitatea din Atena a primit numeroase comentarii negative in social media. Unele dintre figurinele din acest an s-ar putea sa fie tot cele de atunci…

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.