publicat în: Arhivă

STIRI | Vaticanul, interesat de experienta Bisericii Ortodoxe in acceptarea unui al doilea mariaj

Din cate v-am informat in editiile anterioare de stiri, in data de 5 octombrie au inceput lucrarile unui conciliu al episcopilor romano-catolici ai Vaticanului, cu tema: “Provocările pastorale ale familiei în contextul evanghelizării”.

Acest consiliu, care se va desfasura pana pe 19 octombrie, are loc sub conducerea Papei Francisc și adună laolalta 191 de clerici sinodali, 60 de cardinali din cele 5 continente.

În plus, alți participanți au fost invitați la Conciliu, în calitate de experți sau consultanți. Printre acestia, există si opt delegați din alte Biserici creștine: Mitropolitul Athenagoras al Belgiei il reprezinta pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Mitropolitul Ilarion reprezinta Patriarhia Moscovei, și mai există, de asemenea, reprezentanți ai Bisericii Copte, Iacobite Siriene, Anglicane, ai Alianței Mondiale Luterane, ai Comuniunii Mondiale a Bisericii Reformate și ai Alianței Mondiale Baptiste.

Episcopii Bisericii Catolice, stransi in acest consiliu, urmaresc sa acorde o atenție deosebită practicii Bisericii Ortodoxe, care – în unele cazuri – poate accepta posibilitatea unui al doilea și/sau chiar al treilea mariaj.

La deschidere, delegatul Patriarhiei Ecumenice a putut purta o discutie personala cu Papa Francisc, care s-a aratat foarte fericit să viziteze, în curând, Fanarul, cu ocazia Sarbatorii Sfântului Andrei din acest an (30 noiembrie – vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).