publicat în: Arhivă

STIRI | Ei incearca sa priveze tara de arma sa spirituala!

Pierderea “armei spirituale” este lucrul cel mai teribil pentru Rusia, a avertizat șeful Departamentului Sinodal pentru relatii intre Biserică și Societate, Protopopul Vsevolod Chaplin (foto).

“Ei încearcă să priveze Rusia de arma sa spirituală, care, dupa mine, este mai puternica decât una nucleara”, a explicat Parintele Vsevolod, in cadrul emisiunii “Vesnicie si Timp”, la Spas TV.

Potrivit acestuia, noțiunile de bine și de rău sunt inlocuite cu termenul de “toleranță”, iar “toleranța reprezinta refuzul monopolului asupra adevărului”.

Părintele Vsevolod a mai avertizat, de asemenea, ca arma nucleară nu este un panaceu. “Este suficient sa cumperi un grup de conducere al societății – cei carora le lipsesc valorile și sunt gata să-și vândă idealurile lor pentru o anumită sumă de bani – ca sa scutesti de concurența civilizația care se străduiește să fie singura in centru”, a spus el, și a adăugat că “este destul de simplu sa cumperi o parte din elita tarii”, iar în acest caz nicio armă nu ar mai ajuta.