STIRI | Biserica nu se opune fertilizarii in vitro, pentru cuplurile casatorite

Biserica Greciei nu se opune cuplurilor căsătorite legal, care solicita un tratament de fertilitate, dar ea avertizeaza ca se opune avortului.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei a declarat că susține cuplurile care se supun unui tratament FIV (de fertilitate in vitro), dar ca se opune mamelor care isi abandoneaza copiii, indiferent dacă copiii au fost diagnosticați ca având probleme fizice sau psihice.

Episcopul Nikolaos de Mesogeia și Lavreotiki a spus că Biserica nu se opune solicitarii unui tratament de fertilitate, pentru cuplurile căsătorite legal. “Pentru noi, linia roșie este trasata de distrugerea embrionilor si de întreruperea sarcinii”.

Nikolaos a continuat să sublinieze faptul că Sfântul Sinod nu ar acorda binecuvântarea sa pentru avortarea unui copil cu probleme de sănătate. “Aceste cazuri sunt dificile pentru noi, dar nu trebuie să înclinam spre logica pământească”, a explicat el, conform Neos Kosmos.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.