STIRI | Sfanta Mare Ducesa Elisabeta Feodorovna a Rusiei: 150 de ani de la nastere

La Moscova, se deschide o expoziție dedicată împlinirii a 150 de ani de la nasterea Sfintei Mari Ducese Elisabeta Feodorovna a Rusiei.

Astazi, 14 octombrie 2014, la sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului (c.Iul.), in Biserica Manastirii stavropighie a Sfintelor Marta și Maria, va avea loc deschiderea unei expozitii, în “camera albastra” a mănăstirii, intitulata “Caritate in istorie. Contribuția rusa. De la Războiul din Crimeea la Marele Război”.

Expoziția este organizată cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Chiril, cu sprijinul orașului Moscova și la inițiativa “Societatii Culturale Elisabeta și Serghie”.

Exponatele din cadrul expoziției au fost furnizate de Arhivele istorice centrale ale Moscovei, Arhivele de film de stat, Centrul și biblioteca ortodoxa “Casa Riazanovsky” din Ekaterinburg, Muzeul de Istorie Medicala al Universitatii de Medicina din Moscova, Muzeul Institutului Sfântul Dimitrie, Mănăstirea Sfânta Maria Magdalena din Ierusalim, si de alti colecționari privați.

Expozitia este deschisa cu ocazia a 150 de ani de la nașterea Marii Ducese, a 150 de ani de la semnarea Convenției de la Geneva a Crucii Roșii și a 100 de ani de la Primul Război Mondial.

Expoziția va dura până pe 22 februarie 2015 și se va încheia cu prezentarea unui portret necunoscut anterior al sfintei, îmbrăcata in uniforma de sora de caritate, alaturi de o prezentare a unei expoziții, care va avea loc în 2015, intitulata “Caritate în istorie. Contribuția rusa. Romanovii”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.