STIRI SPORT | Incidentul de la meciul de fotbal Serbia – Albania, o incercare de rasturnare de guvern

Președintele Republicii Srpska (RS), Milorad Dodik, a declarat că incidentul de la meciul de fotbal dintre Serbia și Albania a fost de fapt o provocare care viza Serbia și pe sârbi, inainte de a viza vizita Președintelui rus Vladimir Putin la Belgrad.

“A fost o încercare de a-l răni direct pe Primul Ministru al Serbiei, Aleksandar Vucic, și structura stabilă a guvernului său, printr-o coordonare directă între organizațiile europene si albanezi, și de a împinge Serbia într-o perioadă de instabilitate completa”, a declarat Dodik.

“A fost o agresiune menita să provoace, mai presus de toate, un stadion plin de oameni, și să înceapă un conflict care ar fi trebuit să destabilizeze guvernul sau chiar sa-l răstoarne”, a spus el.

“Ii felicit pe jucătorii care au reacționat și au dat jos rușinosul obiect provocator (harta Albaniei Mari – vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), pentru calmul lor, atunci când jucătorii albanezi i-au atacat”, a remarcat Dodik, conform Tanjug.

De asemenea, el a mulțumit celor din multime, care nu au răspuns la provocare, pe care a descris-o ca fiind mult mai mult decât un simplu joc.

Dodik a felicitat autoritățile sârbe, precum și calmul lor în fața unui astfel de eveniment, subliniind că a fost bucuros ca provocarea nu a funcționat, a raportat mass-media din Bosnia-Herțegovina.

Conform Tanjug, meciul european de calificare între Serbia și Albania, din Belgrad, a fost abandonat după un scandal care a urmat apariției unei drone cu un steag ilustrând așa-numita Albanie Mare, un proiect naționalist, care ar include părți din Serbia, Muntenegru, Macedonia si Grecia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.