STIRI | Statul Islamic cere o rascumparare de 100 000$

Insurgentii Statului Islamic au cerut o răscumpărare de 100.000 de dolari pentru o cantitate mare de manuale școlare pe care acestia le-au furat, conform unui profesor irakian.

Profesorul din Bagdad, care a vorbit pentru VOR sub condiția anonimatului, a declarat că Statul Islamic a furat manualele scolare, capturand trei camioane mari la punctul de frontiera dintre Irak si Iordania.

Cărțile fusesera recent tipărite, pentru începutul anului școlar irakian, pe 22 octombrie.

Militanții cer o răscumpărare de 36.000 dolari pe camion, costul total pentru toate bunurile ridicandu-se la mai mult de 100.000 dolari.

Furtul este ultima lovitura data copiilor și oficialilor din educație din Irak, conflictul din țară provocand deja perturbări considerabile in functionarea școlilor locale si amanari ale inceperii anului scolar, de frica unor rapiri care ar putea avea loc.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.