STIRI SPORT | Steagurile Republicii Serbia, incendiate. Sticle Molotov si – euforie albaneza

Persoane neidentificate au ars drapelul Republicii Serbia, care se afla pe cladirea unei sectii financiare din Kosovska Mitrovica, în urma cu o noapte.

Incidentul a avut loc pe una dintre străzile principale din Kosovska Mitrovica, iar steagul a fost vazut a doua zi dimineata.

Mai multe persoane neidentificate, de asemenea, au încercat să indeparteze drapelul orașului Kosovska Mitrovica, amplasat în apropierea podului principal peste râul Ibar, care separa partea de nord cu majoritate sârbă a orașului, de partea de sud populata de etnicii albanezi.

În satul Gojbulja, in nordul Kosovo-Metohia, persoane neidentificate au aruncat un cocktail Molotov asupra magazinului din sat. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în atac.

Toate aceste incidente, conform Tanjug, au avut loc la o zi după provocarea politica din timpul meciului de fotbal dintre echipele naționale ale Serbiei și Albaniei, pe Stadionul Partizan din Belgrad (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), atunci când un steag cu însemnele “Albaniei Mari” a apărut pe teren, fapt care a dus la incidente ulterioare care au cauzat abandonarea meciului. Albanezii din Kosovo, Albania, Macedonia și Grecia au salutat această provocare, marți seara, cu mare euforie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.