STIRI Boston | Un piron si o bucata de lemn ale unei biserici vechi, descoperite intr-o capsula a timpului

O capsulă a timpului, veche de 113 de ani, a fost găsita în afara Old State House din Boston, iar conținutul său a fost cercetat de arhivarii Societății din Boston, conform AP, citat de VoR.

Capsula cuprinse scrisori, articole din ziare, fotografii, afise de campanie politica și un mesaj prezidențial de politică externă. Toate obiectele găsite vor fi afisate pentru public, în viitorul apropiat.

Capsula a fost gasita intr-o statuie leu, care a strajuit mai mult timp Old State House. Cutia a fost deschisa pe 9 octombrie, dar obiectele nu au fost scoase, inițial, din cauza preocupărilor legate de faptul ca acestea s-ar fi putut deteriora dacă ar fi fost manevrate necorespunzător.

Materialele au fost bine ambalate în interiorul recipientului, care a fost sigilat pentru a preveni deteriorarea și inflitrarea apei.

Arhiviștii din Boston Society au găsit, de asemenea, o scrisoare sigilata într-un plic maro, pe care scria “Un mesaj posterității, din ziarele de zi cu zi, de la City Hall”.

Aceasta este considerata a fi o scrisoare misivă pentru generațiile viitoare, scrisa de un grup de jurnaliști din Boston.

In capsula, au mai fost gasite fotografii și cărți de vizită ale oficialilor locali, împreună cu un piron al Bisericii Vechi de Sud și o bucată de lemn.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.