publicat în: Arhivă

STIRI | Patriarhul Bisericii Copte, Teodor al II-lea, a ajuns in Rusia

Ieri, a sosit la Moscova, Patriarhul Bisericii Copte, Teodor al II-lea. Sanctitatea Sa viziteaza Biserica Ortodoxă Rusă pentru prima dată după alegerea sa pe tronul patriarhal, din noiembrie 2012.

Pe Aeroportul Domodedovo, Patriarhul Bisericii Copte, Teodor al II-lea, s-a întâlnit cu președintele Departamentului pentru Relații externe bisericești al Patriarhiei Moscovei, alaturi de alte oficialitati.

Salutandu-l pe oaspete, Mitropolitul Ilarion și-a exprimat speranța că vizita acestuia in Biserica Ortodoxa Rusa va fi fructuoasă și va lăsa amintiri frumoase.

“Suntem foarte fericiți sa vizitam Biserica dumneavoastra. Unii dintre membrii delegației care mă însoțește, au mai fost deja aici, iar restul au ajuns acum pentru prima oară. Aș fi fericit să ma întâlnesc cu Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill. Știm că, vizitand Biserica Ortodoxa Rusa, ne vom bucura de har”- a declarat, la rândul său, liderul Bisericii Copte.

Programul incepe cu o întâlnire cu Preafericitul Patriarh al Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, cu reprezentanți ai conducerii de stat a Federației Ruse, urmand vizitarea mai multor lacasuri ortodoxe în și din jurul Moscovei.

Vizita Patriarhului copt Teodor al II-lea, în Biserica Ortodoxă Rusă, se va incheie pe data de 4 noiembrie 2014.