STIRI Ucraina: Schismaticii Patriarhiei Kievului confisca o noua biserica

Atacurile împotriva Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei Moscovei, din partea schismaticilor ucraineni, continuă în Eparhia Rovno.

În octombrie, schismaticii ucraineni ai “Patriarhiei Kievului” (nerecunoscuta canonic) au vrut sa preia cu forta Biserica Sfânta Treime din satul Povtcha, din regiunea Dubno, al carei preot, Ivan Savciuk a fost lovit in mod repetat incat a suferit ulterior o comotie cerebrala.

Dar, pe 19 octombrie, schismaticii au întreprins încă un atac.

În ciuda presiunii fizice și morale a reprezentanților “Patriarhiei Kievului” și a “Pravy Sektor”, a fost posibila, si de aceasta data, apărarea bisericii. S-a decis să se evite continuarea conflictului, prin închiderea bisericii si sigilarea acesteia.

Cu toate acestea, la câteva zile mai târziu, pe 21 octombrie, in prezenta primarului satului, schismaticii au scos lacătul de pe ușile bisericii și au instalat noi încuietori. Astfel, biserica și toate lucrurile din interior au fost confiscate proprietarului lor de drept, Parohia Sfintei Treimi.

În ciuda numeroaselor plângeri catre poliție și conducerea regionala, autoritățile locale nu au acționat.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.