STIRI | M-au numit “homofobul anului” si le multumesc pentru asta!

Mars pentru “natalitate, sfintenia casatoriei și demnitate umana” în Podgorica, Muntenegru

Zilele trecute, a avut loc un marș pentru “natalitate, sfintenia casatoriei și demnitate umana”, pe străzile din Podgorica, Muntenegru.

În prealabil, Mitropolitul de Muntenegru și Littoral, Amfilohie, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Învierii lui Hristos din Podgorica. În predica sa, Mitropolitul a spus că Dumnezeu a creat barbatul si femeia, astfel încât tot ceea se se afla in ei sa slujeasca vietii vesnice, și nu efemerului. “În aceasta slujire, ceea ce este mai sfânt, este nasterea de prunci”, a spus Mitropolitul.

Privind “parada gay” din Podgorica, Mitropolitul a spus: “Acest lucru este, vă spun în fața lui Dumnezeu și a sfinților Sai, o parada a mortii și distrugerii, parada uciderii și anihilarii omenirii. Aceasta este parada sinuciderii și negarii a tot ceea ce suntem și ducem cu noi”, a spus Mitropolitul.

“Inima omului este chemata să se umple de puterea divină a dragostei lui Dumnezeu, care este veșnica, și nu efemera. Nu este o coincidență faptul că Domnul a spus: Fericiti cei curati cu inima, ca aceia vor vedea pe Dumnezeu!. Omul cu mintea, inima si sufletul întunecate de patimi și vicii, nu poate vedea fața lui Dumnezeu”, a spus Mitropolitul.

Dupa Liturghie, o procesiune a pornit de la catedrală, iar apoi a trecut pe străzile principale ale orașului, pana la noua catedrala.

La sfârșitul procesiunii, Mitropolitul a facut trimitere, înaintea oamenilor aflati in fata catedralei, la declarația unui ONG din Muntenegru, care l-a desemnat pe Mitropolit drept “homofob-ul anului”.

“Cred că ei toți și toti cei ce le seamana, din intreaga Europa și America, vor fi de acord cu proclamarea Mitropolitul de Muntenegru și Litoral drept “homofob”. Și, trebuie să spun, eu le sunt recunoscător pentru acest premiu”, a spus Mitropolitul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.