Filmul Anului Ortodox – FAO 2014 – O veste buna: inscrierea filmelor se prelungeste pana la 30 noiembrie

Înscrierea filmelor, în cadrul Festivalului “Filmul Anului Ortodox” – FAO 2014 [https://fao2014.livecamera.ro/] – se prelungește până la 30 noiembrie 2014.

Această hotărâre a fost luată de organizatorii Festivalului, Episcopia Sloboziei și Călărașilor [https://www.sf-esc.ro] și Agenția de știri Lăcașuri Ortodoxe [https://www.lacasuriortodoxe.ro] , în urma analizării solicitărilor sosite din partea cineaștilor.

Teo Christian Ion, reprezentant al FAO 2014, ne-a specificat:

“FAO nu este un festival de film obișnuit. Într-un Festival obișnuit, cineaștii își înscriu creațiile cinematografice realizate anterior cu alte scopuri, participarea la concurs fiind un fel de bonus, sau, dacă vreți, o certificare că munca lor este una de top. FAO este complet diferit, pentru că vine cu o temă impusă. Este, așadar, un festival de stimulare obligatorie a creației. Cineaștii – fie profesioniști, fie amatori – sunt invitați să creeze un film, a cărui tematică să fie cea a anului ortodox în curs, practic aceștia realizându-și producțiile doar în scopul participării la festival, fiind, desigur, liberi să le folosească și în alte scopuri. Acesta este motivul pentru care înscrierile s-au prelungit până pe 30 noiembrie 2014.

Ca urmare, votarea online poate fi făcută până la 10 decembrie 2014, Festivalul propriu-zis urmând să se desfășoare undeva în perioada sărbătoril Nașterii Domnului, la o dată ce va fi specificată ulterior. Fiind primul an de desfășurare, organizatorii au declarat festivalul actual un “festival pilot”, cu care să se familiarizeze si pe care să experimenteze toți cei implicați: organizatori, cineaști și – de ce nu – chiar și cinefilii invitați să jurizeze nu doar online acest concurs. Astfel, cei care doresc să participe la Festival, au mai mult timp de lucru. Ei și l-au dorit, iar noi am hotărât să le satisfacem dorința, mai ales că exact asta urmarește, practic, Festivalul unic pe care îl organizăm”.

Regulamentul și temele festivalului pot fi consultate pe site-ul FAO 2014 (click aici) [https://fao2014.livecamera.ro/] . De asemenea, echipele tehnice puse la dispoziție de organizatori și de Serviciul specializat Live Camera media PRODUCTION vă stau la dispoziție gratuit, cu sfaturi și soluții tehnice sau cu alte argumente în acest sens.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.