publicat în: Arhivă

Trebuie castigata batalia ideologica, si nu doar batalia puterilor militare

Premierul britanic David Cameron a facut apel la o lupta internațională împotriva oricărei forme de extremism, intr-o adresare in cadrul Adunarii Generale a ONU, declarând că va solicita aprobarea Parlamentului pentru implicarea Regatului Unit în atacurile aeriene împotriva militantilor Statului Islamic.

Cameron a spus că aceasta coaliție internațională trebuie să “câștige bătălia ideologica, si nu doar bătălia puterilor militare”.

“Trebuie sa ne luptam cu toate formele de extremism, nu doar cu extremismul violent”, a subliniat Cameron, menționând, însă, că forța militară trebuie să fie utilizata “pentru vânarea acestor extremisti”.

“Marea Britanie trebuie să treacă, de acum, la o nouă fază de acțiune”, a spus Cameron. “Prin urmare, voi cere Parlamentului Britanic, vineri, sa asigure aprobarea participarii Regatului Unit la atacurile aeriene internaționale împotriva ISIL din Irak”, a adăugat Primul-Ministru britanic, citat de Ria Novosti, care poate face, astfel, ca Marea Britanie sa participe la atacurile SUA si Franta din Irak (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).