Trebuie castigata batalia ideologica, si nu doar batalia puterilor militare

Premierul britanic David Cameron a facut apel la o lupta internațională împotriva oricărei forme de extremism, intr-o adresare in cadrul Adunarii Generale a ONU, declarând că va solicita aprobarea Parlamentului pentru implicarea Regatului Unit în atacurile aeriene împotriva militantilor Statului Islamic.

Cameron a spus că aceasta coaliție internațională trebuie să “câștige bătălia ideologica, si nu doar bătălia puterilor militare”.

“Trebuie sa ne luptam cu toate formele de extremism, nu doar cu extremismul violent”, a subliniat Cameron, menționând, însă, că forța militară trebuie să fie utilizata “pentru vânarea acestor extremisti”.

“Marea Britanie trebuie să treacă, de acum, la o nouă fază de acțiune”, a spus Cameron. “Prin urmare, voi cere Parlamentului Britanic, vineri, sa asigure aprobarea participarii Regatului Unit la atacurile aeriene internaționale împotriva ISIL din Irak”, a adăugat Primul-Ministru britanic, citat de Ria Novosti, care poate face, astfel, ca Marea Britanie sa participe la atacurile SUA si Franta din Irak (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.