STIRI – avion prabusit in Ucraina – MH17 | Expertii rusi nu au vizitat inca locul accidentului aviatic

Experții ruși nu au vizitat inca locul accidentului avionului de pasageri din Malaezia, în estul Ucrainei, conform unui oficial de rang înalt din domeniul supravegherii aviației civile din Rusia, Rosaviatsiya.

“O vizita la locul accidentului aviatic se poate face numai sub controlul țării autorizate să conducă investigația, cu alte cuvinte – partea olandeză. Comisia internațională nu a luat o astfel de decizie, până în prezent”, a declarat Oleg Storchevoi, șef adjunct al Rosaviatsiya și trimis al Rusiei in echipa internationala de anchetatori.

Viceprim-ministrul ucrainean Volodymyr Hroisman a anunțat, ieri, că o echipă multinațională de 101 experți, care intentioneaza sa investigheze cauza accidentului Boeing-ului din Malaezia, în estul Ucrainei, a ajuns în cele din urmă la locul accidentului. Experții au fost în imposibilitatea de a ajunge la destinație, timp de patru zile, pana cand au gasit o rută alternativă, pe 31 iulie.

Echipa include 10 experți trimiși de Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), 53 de Țările de Jos și 38 de Australia.

Autoritățile ucrainene dau vina pentru doborârea avionului, pe suporterii independenței (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Acestia din urmă insista că nu dispun de mijloacele de a lovi o țintă in zbor precum avionul mare in cauza.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.