STIRI SUA | Sperante pentru respectarea libertatii religioase in lume?

Deși 2013 a fost unul dintre cei mai coborati ani cunoscuti vreodata in domeniul libertății religioase in întreaga lume, există numeroase inițiative interconfesionale, la nivel incipient, care dau o mare speranță de îmbunătățire pe termen lung.

Acesta este punctul de vedere al ambasadorului SUA la Vatican, Ken Hackett, care speră, de asemenea, ca noul responsabil american cu problema incalcarii libertatilor religioase, Rabinul David Saperstein, sa aduca un nou suflu acestor eforturi, informeaza Radio Vatican.

Ambasadorul a comentat ultimul Raport international privind libertatea religioasă, prezentat de secretarul de stat al SUA, John Kerry, pe 28 iulie.

Raportul anual detaliaza încălcări ale acestor libertati în țări din întreaga lume, precum anti-semitismul în Europa, conflictele sectare în Africa sau Asia și torturarea, deplasarea și uciderea creștinilor în unele părți din Orientul Mijlociu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.